Zilveren sieraden inkopen – wat moet je weten?

Zilveren ketting groothandel - 103 - 3Als je zilveren sieraden gaat inkopen bij een groothandel, dan zijn er een aantal punten waar je op moeten letten en onderscheid uit moet maken. Zilveren sieraden komen er in vele soorten en maten en als je niet weet wat alles is kan je zomaar teveel betalen of iets inkopen waarvan je denkt dat het iets anders is. In dit artikel gaan we alle soorten zilveren sieraden behandelen zodat jij weet wat je moet inkopen bij de zilveren sieraden groothandel.

Aller eerst als je zilveren sieraden gaat kopen moet je onderscheid maken uit: zilverkleurige sieraden, zilver vergulde sieraden, sieraden met een zilver filling, zilveren sieraden. Bij zilveren sieraden (uit Nederland) kunnen we nog onderscheid maken uit 80%, 83,5% en 92,5% zilver. De procenten drukken de puurheid uit van het zilver in het sieraad. 92,5% puur zilver kennen we ook wel als (925) Sterling zilver.

In Nederland wordt voor zilveren sieraden enkel 90%, 83,5% en 92,5% puurheid gebruikt. Als de zilveren sieraden uit een ander land komen dan kan dit afwijken. Zilveren sieraden hebben ook altijd een stempel of zegel in het sieraad waaruit blijkt dat het echt zilver is. Zilver vergulde of zilver filling sieraden hebben dit niet omdat het daadwerkelijke gewicht aan zilver minimaal is.

 

Zilverkleurige sieraden inkopen

De goedkoopste variant van zilveren sieraden die je kunt inkopen zijn sieraden met enkel een zilveren kleur. Deze sieraden zullen helemaal niets van echt zilver bevatten en hebben enkel een zilveren kleur. Doorgaans zijn deze sieraden van lage kwaliteit en zal de zilverkleur niet heel erg lang houden. Voordat je deze sieraden in grote getallen gaat inkopen is het dus wel verstandig eerst wat samples te nemen om te kijken of de kwaliteit goed genoeg is voor jouw klandizie. Natuurlijk zijn niet alle zilverkleurige sieraden slecht in kwaliteit, maar bij de duurdere sieraden wordt al snel echt zilver gebruik al is een vergulde laag. Als je zilverkleurige sieraden inkoopt let er dan wel op dat er geen lood of nikkel in het sieraad zit.

 

Zilver verguld sieraden inkopen

Iets dat veel voorkomt bij sieraden is dat ze verguld worden met zilver. Maar wat wilt dit nu precies zeggen en wil je dit eigenlijk wel inkopen? Allereerst meer over wat zilver vergulde sieraden nu precies zijn. Om een sieraad te vergulden dompelen ze het in een zilver bad. Ze dompelen her sieraad letterlijk in een bad vol zilver. Waarom doen ze dit en hoe dik is die laag van zilver?groothandel juwelen

De laag van zilver die over het sieraad heen komt te zitten is flinter dun als het sieraad verguld wordt en dit is ook direct de zwakke plek van zilver vergulde sieraden. Ze vergulden het sieraad om bijvoorbeeld kristallen of andere edelstenen te kunnen bevestigen op het sieraad. Daar komt bij dat het sieraad een mooie echte zilverkleur krijgt. Hierdoor wordt de kwaliteit van het sieraad beter en wordt vooral de algehele uitstraling van het sieraad beter.

Zoals ik al aangaf is de dunne laag ook direct het zwakke punt van sieraden met een zilver vergulde laag. Omdat de laag erg dun is slijt deze er na verloop van tijd af door het zuur op de huid en slijtage dat het sieraad krijgt te voortduren. Het is aan te raden zilver vergulde sieraden niet onder de douche te dragen en af te doen tijdens de slaap. Hierdoor zal de dunne zilveren laag langer op het sieraad blijven.

Zilver vergulde sieraden zijn prima om in te kopen voor diverse sieraden winkels. Wel is het verstandig om goede ruil voorwaarden te hebben met je groothandel voor de zilveren sieraden waar de vergulde laag snel afsluit. Daarnaast is het aan te raden om enkele sieraden in te kopen om te testen hoe de zilver vergulde laag zich houdt. Als dit in orde is kun je grotere bestellingen plaatsen bij de groothandel zilver vergulde sieraden.

 

Zilver filling sieraden inkopen

Sieraden met een zilver filling worden ook wel “for life sieraden” genoemd. Sieraden met een zilver fillling zijn eigenlijk het zelfde als zilver vergulde sieraden alleen is de laag zilver dikker. Bij een zilver filling sieraad dient de zilveren laag minimaal 1/40 van het zilver te zijn. Doordat de laag een stuk dikker is heeft het minder last van slijtage en zul je vrijwel nooit de kleuren van de onderliggende metalen zien.

Omdat de zilverkleur vrijwel je hele leven meegaat noemen ze deze sieraden “for life sieraden”. Sieraden met een zilver filling zijn iets duurder om in te kopen, maar dat is zeker de meerprijs waard! De sieraden kunnen duurder verkocht worden en je zult vrijwel geen retours krijgen omdat het zilver eraf slijt. Dat betekend een hoop tevreden klanten die lang gebruik kunnen maken van de sieraden die ze kopen in jouw winkel.

Dit zorgt weer voor veel mond tot mond reclame en dus groei voor jouw bedrijf. Een Zilver filling wordt net als de zilver vergulde laag gebruikt om sieraden te voorzien van kristallen, edelstenen en om het sieraad een echte zilveren kleur mee te geven. Bij de zilver filling komt hier nog bij dat ze de kwaliteit van het sieraad aanzienlijk verhogen door de dikkere zilveren laag er omheen te vergulden.

Leave a reply