Alles wat je moet weten tijdens je sieraden inkopen

Het spreekt voor zich dat het assortiment van een sieraden winkel een enorm belangrijk onderdeel is van de onderneming. Je kunt waarschijnlijk wel zeggen dat dit het belangrijkste onderdeel is.edelstenen armbanden groothandel 3 Je klanten kopen en komen terug voor goede en leuke sieraden die ze tegen een lage prijs kunnen kopen.

Voor jouw als sieraden verkoper is het dus erg belangrijk om telkens nieuwe leuke sieraden in je assortiment te hebben die verkocht kunnen worden tegen aantrekkelijke prijzen. Naast een goed assortiment zijn er natuurlijk nog diverse andere facturen die ervoor zorgen dat klanten wel of niet bij jouw kopen. Maar als de bezoeker van jouw sieraden winkel niet eens een sieraad kan vinden dat die eventueel wilt kopen dan is het al snel einde verhaal.

Om jouw op weg te helpen aan een effectief assortiment vindt hieronder de meest complete lijst aan tips bij het inkopen van sieraden:

 • Een fout die veel verkopers van sieraden maken is dat ze enkel inkopen wat ze zelf mooi vinden. Smaken verschillen en de kans is groot dat jouw klanten ook dingen mooi vinden die jezelf niet mooi vindt. Leer je klant kennen en koop in door de ogen van je klant. Des te beter jij je in de ogen van je klant kunt verplaatsen des te beter je een effectief sieraden assortiment kunt inkopen voor jouw winkel. Het is dan ook verstandig om een personage op papier te creëren die je vormt naar jouw gemiddelde klant. Als je dit personage heel uitgebreid maakt en op een manier leert “kennen” dan zul je zien dat je veel effectiever sieraden kunt inkopen.
 • Zorg er altijd voor dat je zeker bent van de kwaliteit van de sieraden. Er zijn veel mooie en kwalitatieve sieraden in te kopen voor een lage prijs. Ga dus niet voor een paar cent sieraden inkopen, want hier ga je geen tevreden klanten mee opbouwen! Zorg voor een goede rijs kwaliteit verhouding.
 • Zorg voor unieke sieraden die vrijwel nergens anders zijn te kopen. Hierdoor is de kans vele malen groter dat je klanten ontvangt door mond tot mond reclame. Zeker bij sieraden omdat vaak gevraagd wordt waar een sieraad gekocht is.
 • Onderhandel over de inkoopprijs. Niet geschoten is altijd mis. Je zult je erover verbazen in hoeveel situaties je korting kunt krijgen als j er gewoon om vraagt. Ben niet bang om wat van de prijs af te dingen. Zeker als je met regelmaat inkoopt bij een groothandel of als je in 1 keer voor een groot bedrag gaat inkopen is het gewoonweg zonde als je niet onderhandelt over de prijs.
 • Zorg voor goede ruilvoorwaarden bij je groothandel. Klanten komen voor de kleinste manketentjes terug en als je niet de mogelijkheid hebt om dit te ruilen bij je groothandel gaat dit direct van jouw marge af. Over de lange termijn kan dit flink aantikken en zeker als je wat meer gaat verkopen. Zorg dus altijd voor een goede afspraken omtrent het ruilen bij je groothandel.
 • Heb merk producten (of unieke artikelen) in je sieraden winkel om klanten te trekken en laat ze de deur uitgaan met producten met een hoge marge. Merk sieraden zijn vaak klanten trekkers maar hebben doorgaans minder marge. Ook krijg je deze sieraden op diverse plekken en zijn deze makkelijk te vinden met een Google search. Als je dus merksieraden verkoopt is hert raadzaam je assortiment af te wisselen met merkloze sieraden. De kwaliteit hiervan is vaak vergelijkbaar, alleen de prijs voor de klant lager en de marge voor jouw als winkelier hoger.
 • Zorg dat je bestand bent tegen de uitverkoop. De uitverkoop is voornamelijk van toepassing op merk artikelen. Deze prijs is overal te vergelijken en moet vaak verplicht in de uitverkoop. Ook krijg je te maken met oude collectie als het om A merken gaat en dit moet vaak in de uitverkoop om plaats te maken voor de nieuwe collectie. Zorg dat je andere sieraden hebt die je op minder plekken kunt kopen. Hier kun je zelf de prijs van stellen en ook een “aanbieding” op doen tijdens de uitverkoop, maar nog altijd goede marges overhouden.
 • Zorg dat je diverse kleuren van sieraden hebt. Door diverse kleuren van een sieraad in je assortiment te nemen is de kans van slagen voor je klanten velen malen hoger. In veel gevallen zoeken consumenten die sieraden kopen naar een sieraad om bij een bepaald kleding stuk te dragen. Dit kleding stuk heeft een kleur en match dus goed met bepaalde kleuren. Door diverse kleuren van 1 sieraad te hebben is de kans groter dat de klant een sieraad vind dat ze A; leuk vindt en B; dat past bij de kleding waar ze het sieraad mee wilt combineren. Diverse kleuren aanbieden verhoogt ook de kans dat iemand meerdere malen het zelfde sieraad koopt omdat ze het in meerdere kleuren willen voor diverse outfits.
 • Als je sieraden verkoopt binnen de zelfde categorie maar met een groot prijsverschil, zorg dan dat er ook een wezenlijk verschil zit in de kwaliteit en het voorkomen van het sieraad. Als je sieraden die teveel op elkaar lijken naast elkaar gaat verkopen met een enorm prijs verschil zal dit averechts werken.
 • Houdt rekening met de seizoenen. In de zomer worden vele kleurrijkere en minder “zware” sieraden gedragen. In de zomer wordt er vaak minder kleding gedragen en dit gaat gepaard met kleinere en elegantere sieraden. Ook zijn sieraden voor de zomer veel kleurrijker en voorzien van lichte kleuren. In de winter verkopen zwarte en grotere sieraden beter. Er wordt dan meer en donkere kleding gedragen en hier gaan donkere sieraden aan gepaard. Bij het inkopen van sieraden moet je dus rekening houden met het seizoen!
 • Houdt in de gaten wat wordt gedragen door bekende personen. Mensen dragen graag sieraden die lijken op de sieraden van bekende personen. Blader dus eens door een tijdschrift heen en hou je ogen op de sieraden. Kijk wat momenteel gedragen wordt en wat de stylisten de bekende personen laten aantrekken. Dit is een goede indicator hoe je sieraden assortiment eruit moet zien.
 • Probeer ongeveer per 3 maanden te bestellen. Op die manier behaal je de optimale korting bij de inkoop van je sieraden, maar kun je toch elk seizoen nieuwe sieraden aanbieden bij je klanten. Als je je klantenkring nog niet zo goed kent en niet helemaal weet hoeveel je gaat verkopen, koop dan in per maand zodat je niet met teveel rest blijft zitten. Als het sieraden zijn die tijdloos zijn heb je hier minder last van.
 • Vraag hulp aan je groothandel bij het selecteren van je producten. In veel gevallen hebben deze een prima inzicht in welke producten wel en niet zo goed verkopen.

Ik wil A merk sieraden verkopen, maar krijg geen sieraden van de groothandel – Wat nu?

Earrings 175 (6)Als je A merken wilt verkopen dan zijn er nog een aantal problemen van een andere aart. A merken laten niet iedere winkel toe om hun sieraden te verkopen. Zeker als je een webwinkel hebt zul je hier problemen mee hebben. Bekende sieraden merken willen de status die hun merk heeft beschermen en zijn daarom selectief met wie ze wel en niet hun sieraden laten verkopen.

Als je dus gaat aankloppen bij de het hoofdkantoor van dit merk en vraagt om sieraden in te kopen zul je voor een gesloten deur staan. Gelukkig zijn er meerdere wegen die naar Rome leiden en zal ik enkele tips met je delen om A merk sieraden in te kopen zonder dat je dit direct bij het merk hoeft te doen.

Als de groothandel je weigert en geen sieraden aan je wilt leveren dan kun je je keren tot partijhandel. Er zijn voortdurend bedrijven die failliet gaan, teveel voorraad hebben of oude collectie hebben dat ze niet meer kunnen verkopen. Er zijn diverse bedrijven die deze sieraden opkopen en opnieuw verkopen. Deze partijhandelaren zijn niet zo selectief aan wie ze wel en niet leveren. Doorgaans kan iedereen hierbij inkopen. De inkoopprijzen die je betaald bij deze partijhandelaren verschillen sterk.

Als het om sieraden van een oude collectie gaat kunnen de prijzen bijzonder aantrekkelijk zijn. Heel soms loop je ook wel eens tegen een mooie partij A merk sieraden op die voort komt uit een faillissement. Maar als je de meest recente A merk sieraden wilt inkopen via partijhandel zul je doorgaans iets minder marge hebben dan via de conventionele groothandel. Ook kan het lastig zijn om de laaste nieuwe modellen direct in te kopen.

Enkele plaatsen waar je kunt kijken voor partijhandelaren in sieraden zijn: Stock4you, Stocklots24, Partijhandelaren. Dit zijn overzicht websites waar je diverse partijhandelaren in sieraden kunt vinden. Je zult hier ook diverse merksieraden tussen vinden. een andere goede handelaar in merksieraden is B2B horloges. Naast horloges heeft deze handelaar ook een groot assortiment aan Merk sieraden.

Als je A merken gaat inkopen is het wel altijd raadzaam om de verkoper even te controleren. Laat de sieraden ook controleren. Neem de sieraden mee naar een juwelier en laat deze controleren of vraag aan de leverancier of deze een manier heeft de echtheid van het sieraden te garanderen.

Leave a reply